DK Dansk

De danske badmintonlandshold til VM

De netop hjemvendte danske badmintonlandshold, der har deltaget i Thomas og Uber Cup i Bangkok, kan se tilbage på godkendte resultater, lyder det fra sportschef Jens Meibom, der især fremhæver de danske landstræneres strategiske valg gennem turneringerne.

Mille fulgte landsholdet tæt på sidelinjen i Thailand, og man kunne tydeligt mærke, at den danske trup var klar til kamp. Desværre for det danske damelandshold, mødte de topseedede Kina allerede i første kamp efter gruppespillet, som blev endestationen ved dette års Uber Cup.

 

Thomas Cup-holdet havde en relativ ubesværet vej gennem gruppespillet, hvor kun Malaysia udgjorde en reel udfordring. Med resultaterne 5-0 over Algeriet, 5-0 over Rusland og 3-2 over Malaysia vandt Danmark sin gruppe, og skulle dermed møde Sydkorea i kvartfinalen. Sydkorea blev slået med overbevisende 3-0, hvorefter velspillende Japan skulle mødes i semifinalen. Det blev en uhyre tæt kamp, der kunne være gået begge veje. De danske herredoubler vandt begge deres kampe, men desværre trak de japanske singler det længste strå i alle tre opgør, og det samlede resultat blev 3-2 til Japan. Til trods for nederlaget kunne herrerne med stolthed gå på podiet og få overrakt deres velfortjente bronzemedalje. Dermed beviste Danmark nok en gang sit værd på den internationale scene, nøjagtigt som ved EM i Rusland, hvor både dame- og herretruppen hjembragte guldet.

 

MEN, hvordan kan en lille nation som Danmark år efter år levere verdensklassepræstationer? I forbindelse med Thomas og Uber Cuppen spurgte vi spillerne om netop dette.

Til trods for det relativt lave befolkningstal i Danmark på omkring 5,7 millioner har Danmarks Idrætsforbund (DIF) i 2017 kunnet offentliggøre, at deres samlede medlemsantal lå på 1.9 millioner, hvoraf små 100.000 er Badminton Danmarks medlemmer. Som nation går vi i Danmark meget op i folkesundhed, og vi ønsker at skabe miljøer, hvori sport og motion er en sjov del af hverdagen.

 

- Jeg kommer fra Skovshoved, og har spillet der hele mit liv. Især socialt betyder klubben meget – min far er min træner, og hele min familie spiller badminton. Ligeledes spiller mine venner også badminton, dog på et lavere niveau, men alligevel støtter både de og min familie mig i hvad jeg laver, og det betyder meget for mig, siger Natalia Koch Rohde (damesingle).

I Danmark er fødevarer ligeledes et emne, der fylder meget i folkebevidstheden. - Jeg går op i min mad, og jeg elsker at spise mad. Jeg elsker gode kvalitetsvarer, og det kan vi få i Danmark. Vi køber hovedsageligt økologi hjemme hos os. Det synes vi smager bedst, og det betyder også meget, at vi så ved, at dyrerene har haft det godt. Det betaler vi også gerne ekstra for’ udtaler Mads Conrad-Petersen (herredouble). Og lige præcis økologi er et område hvor Danmark er førende. I 2017 kunne Ritzau berette, at ingen andre steder udgør økologi så stor en del af fødevaresalget som i Danmark.

Blandt de adspurgte spillere var der da også bred enighed om, at en stor del af årsagen til Danmarks succes var at finde hos forbundet Badminton Danmark. - Jeg synes, at vi i Danmark har et meget professionelt setup, og jeg synes at folk er meget dedikerede. Specielt trænerne, der også er gode til at motivere spillerne. Jeg synes også, at selvom vi ikke er så mange mennesker, er der bare rigtig mange, der interesserer sig for badminton, og det er også rigtig vigtigt, sagde Rikke Søby Hansen (damedouble).

 

Vi er glade for vores aftale med det danske badmintonlandshold, og vi ser frem til at fortsætte vores støtte til dem i fremtiden.